Ga naar inhoud

Getuigenissen

Mia Van der Schueren

 

"Door op jonge leeftijd geconfronteerd te worden met een invaliderende ziekte besefte ik als geen ander ooit verplicht te worden op zoek te gaan naar een degelijke serviceflat. Deze zoektocht leverde oorspronkelijk weinig resultaat op: onvoldoende aanpassingen voor een minder valide; zeer kleine flats, geen garage; kortom geen 'hier wil ik de rest van mijn leven verblijven' gevoel.

Tot ik de voorstelling bijwoonde van de Alfons Smet Residenties en inwendig 'wauw, een droomproject' jubelde. Kon ik dit realiseren? Ja, het kon! Omdat de flats verschillend zijn van grootte is het mogelijk een flat te kiezen al naargelang je budget. 

 

En je geld is niet verloren. Bij overlijden erven de kinderen immers het integrale bedrag dat de obligatie kostte. En ondertussen heb je het gevoel in je eigen flat te wonen. Als 5de optiehouder, en later obligatiehouder, had ik de keuze te over. 

Mijn voorkeur ging uit naar een flat met zicht op de groene zone die, daar ben ik van overtuigd, prachtig wordt. En, belangrijk, wij hadden en hebben inspraak in de inrichting van de flats. 

In tegenstelling tot vroeger toen ik met angst de toekomst tegemoet zag, kijk ik nu vol verlangen uit naar mijn nieuwe seniorenflat."